Shiatsu Shin Tai

Cilj Shin Tai pristupa je podržati slobodniji protok životne sile kroz tijelo te otpustiti iz sustava duboko ukorijenjene energetske blokade.

SHIN TAI je inovativna te duboka i transformirajuća metoda rada na tijelu koju je tijekom godina razvio Shiatsu praktičar i učitelj iz Sjedinjenih Američkih Država Saul Goodman. U Shin Tai sjedinjeno je mnogo pristupa, poput Shiatsu-a, strukturalnog poravnanja, otpuštanje uzoraka stresa, energetskog rada te rada na čakrama i različite meditativne prakse.

Cilj je Shin Tai pristupa “raščistiti” ili otpustiti iz sustava duboko ukorijenjene energetske blokade, te podržati slobodniji protok životne sile kroz tijelo.

Ovaj pristup ulazi u kontakt sa samom inteligencijom tijela, te dodiruje samu srž u kojoj živi potencijal za iscjeljenje svakog ponaosob. Učinci ovih tretmana osjećaju se u fizičkom tijelu, emocionalnom i psihičkom stanju osobe, na duhovnom nivou te općenito u životu.


Gdje je fokus rada u Shin Tai?

PREDNJI MEDIJALNI KANAL - PMK (Ren Mai ili Conception Vessel) te STRAŽNJI MEDIJALNI KANAL - SMK (Du Mai ili Governing Vessel)

U Shin Tai body work-u fokus je na kralježnici i Hari (područje abdomena). Fizička je to manifestacija dubokih energetskih tokova kroz koje teče primitivna, esencijalna životna sila. Ti su kanali dio mreže izvanrednih ili posebnih kanala u tradicionalnoj kineskoj medicine poznati kao MREŽA 8 IZVANREDNIH KANALA (Qi Jing Bai Mai ili The network of 8 marvellous/extraordinary channels). Formirani su u trenutku začeća, spajanja muške i ženske spolne stanice od kojih svaka u sebi nosi specifičan pokret: pokret vala, spirale i oscilacije.

Ako prihvatimo činjenicu da je život pokret, možemo zaključiti da ukoliko u našem tijelu negdje nedostaje pokreta, nedostaje nam dio životne sile. Slobodan protok životne sile kroz sustav PMK i SMK s vremenom se blokira, što rezultira mnogim simptomima od bolova u koštano mišićnom sustavu, glavoboljama, nemirnim snom, disfunkcionalnim organima….

Cilj Shin Tai rada je putem različitih pristupa ponovno uspostaviti slobodan protok životne sile kroz sustav.

Pažnja Shin Thai pristupa je usmjerena na:

  • Kralježnicu
  • Strukturalno poravnanje putem rada na vezivnom tkivu (fascija)
  • Duboke slojeve vezivnog tkiva tj. Meninge ili moždane ovojnice
  • Hari
  • Suture - vezivno tkivo Cranium tj. kosti glave
  • Čakre

Utjecaj stresa

Stres ili trauma u životu najčešće rezultira napetošću u mišićima, organima i žlijezdama u našem tijelu. Naše tijelo ima sposobnost procesuirati taj stres i otpustiti napetost. Ukoliko je stres jak ili je minimalan, ali doživljavamo ga svakodnevno, sustav ne uspije otpustiti ono što nam ne treba. Tako neprocesuirani stres ostaje kao uzorak ili sjećanje zablokiran, zaključan u mekom tkivu, i životna sila osobe zaključana je u njemu, kao da je stres prisutan u trenutku, te uzrokuje fizičke, emocionalne i psihičke problem.

Cilj je Shin Tai rada vratiti tj. uspostaviti slobodan protok životne sile koja se zablokirala u memoriji stresa. Taj nježan ali moćan rad otpušta duboko zablokirane uzorke stresa, te pomaže ljudima otpustiti traume iz prošlosti, strah i anksioznost u pogledu budućnosti, kako bi bili funkcionalniji u sadašnjem trenutku, u stvarnom vremenu.

Kako se ponovno uspostavlja protok energije koja je bila zablokirana kod ljudi možemo svjedočiti o poboljšanju zdravlja i vitalnosti, poboljšanju samopouzdanja te entuzijazam i strast prema životu.

Znakovi zablokirane životne sile:

Kronični simptomi, ne uživanje u životu, osjećaj neučinkovitosti, nezadovoljstvo poslom ili karijerom, problem u odnosima, manjak kreativnosti i entuzijazma, prisutan osjećaj pritiska, čekanje da se u životu nešto desi kako bi život bio bolji…

Znakovi da se životna sila vratila i slobodno teče:

Poboljšano zdravlje, vitalnost i snaga, uživanje u životu u ovom trenutku, bolje samopouzdanje i vjera u sebe, entuzijazam, motivacija, vraća se strast prema životu te volja za preuzimanjem odgovornosti za vlastito iscjeljenje.